1 Aralık 2009 Salı

Kestane Kebap, Yemesi Sevap!

Print Friendly and PDF Kestane kebappppp, yemesi sevapppp! Bu tekerleme çocukluğumun en güzel sesiydi. Soba zamanlarında üzerine kestane konulurdu ve o zamanların kestanesi mi lezzetliydi yoksa bizim ağzımız mı lezzetliydi bilemiyorum ama şimdi o tadı alamıyorum. Şimdi evde lezzetli, yumuşacık ve çıtır, çıtır bir kestanenin tarifini veriyorum.



Malzemeler

  • 1/2 kg. etli kestane


Yapılışı


  1. Kestaneleri bir bıçak yardımıyla yanlamasına yani tombul tarafından çizin. Kabuk kısmından azıcık etine değecek şekilde.
  2. Bir tavaya ya da ocak üstü tost tavasına kestaneleri dizip kısık ateşte 10 dk. pişirin.
  3. Sonra kestaneleri çevirip üzerine 1/2 çay bardağı su serpiştirip ağzı kapalı şekilde 10 dk. pişirin.
  4. Suyunu çeken kestanelerin her iki tarafının kabukları hafif yanık kalacak şekilde pişirin.
  5. Tavadan alıp biraz soğutup servis yapın.




Hala Soru Sormaya Yüzünüz Var ya, Ne Diyeyim, Bilemiyorum.

  • Su ilavesi kestaneyi daha yumuşacık hale getirir.
  • Kestane çizmek maharet ister. Öyle herkes kestane çizemez. Bıcağın ucuna kafar bir bez sarın ki bir sakatlık çıkmasın.
  • Pişen kestaneleri hemen yemeyin. Mümkünse bakır bir sahana koyun ki sıcak kabuğunda demlensin.
  • "Pilav mı yapıyoruz yahu?" diyenler varsa mümkünse evde ne kestane çizsin ne de pişirsin. Uğraşamam!

Hiç yorum yok: