Malzemeler
- 1/2 kg. etli kestane
Yapılışı
- Kestaneleri bir bıçak yardımıyla yanlamasına yani tombul tarafından çizin. Kabuk kısmından azıcık etine değecek şekilde.
- Bir tavaya ya da ocak üstü tost tavasına kestaneleri dizip kısık ateşte 10 dk. pişirin.
- Sonra kestaneleri çevirip üzerine 1/2 çay bardağı su serpiştirip ağzı kapalı şekilde 10 dk. pişirin.
- Suyunu çeken kestanelerin her iki tarafının kabukları hafif yanık kalacak şekilde pişirin.
- Tavadan alıp biraz soğutup servis yapın.
Hala Soru Sormaya Yüzünüz Var ya, Ne Diyeyim, Bilemiyorum.
- Su ilavesi kestaneyi daha yumuşacık hale getirir.
- Kestane çizmek maharet ister. Öyle herkes kestane çizemez. Bıcağın ucuna kafar bir bez sarın ki bir sakatlık çıkmasın.
- Pişen kestaneleri hemen yemeyin. Mümkünse bakır bir sahana koyun ki sıcak kabuğunda demlensin.
- "Pilav mı yapıyoruz yahu?" diyenler varsa mümkünse evde ne kestane çizsin ne de pişirsin. Uğraşamam!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder