Malzemeler
- 1 su bardağı tarhana
- 5 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı soğuk su
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ ya da tereyağ
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Nane, pul biber, karabiber, tuz vs.
Yapılışı
- Tarhanayı 1 bardak soğuk suda eritin.
- Kaynar suyun içine azar azar yedirin.
- Sarımsakları, nane ve biberleri çorbanın içine katıp 20 dk. pişirin.
- Terayağında eritmiş olduğunuz salça karışımını çorbanın üzerine dökerek servis edin.
Bu Sefer Ben Soruyorum, Siz Cevaplayacaksınız!
- Tarhanayı neden soğuk suda erittik?
- Tarhana hangi mevsimde hazırlanır?
- Tarhana hangi mevsimde yenir?
- Tarhanayı neden yiyoruz?
- Tarhana yemek midir, çorba mı?
- Sahi şimdi biz ne pişiriyoruz?
- Bizim evde tarhana kalmadı komşu. Siz de var mı?
- Tarhana deyince, neden aklıma "kaynana" geliyor?
- Tarhana madem kalorifer, o zaman neden doğalgaz kullanıyoruz?
1 yorum:
tarhanayı tabiki top top olmasın diye soğuk suya atıyoruz.
Yorum Gönder