Zeytinyağlı yemeklere oldum olası bayılırım. Bu sefer pırasanın yanında pazı saplarını kullandım. tadı enfes oldu. Başlayalım tarife!
Malzemeler
- 1/2 kg. pırasa
- 250 gr. pazı sapı
- 1 adet orta boy havuç
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 limon suyu
Yapılışı
- Pırasaları ve pazı saplarını 2 parmak kalınlığında doğrayın.
- Havuçları daha küçük doğrayın.
- Pırasa, pazı, havuç ve yıkanmış pirinci bir tencereye koyun.
- Üzerine limon suyunu, yağ ve kaynar suyu ilave edip pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğuduktan sonra dilim limon ve maydanoz ile servis edin.
Sormak Hakkınız, Cevaplamak Benim Meselem
- Pazının yapraklarını umarım çöpe atmıyorsunuzdur. Çorba yapabildiğiniz gibi böreklerde kullanabilirsiniz.
- Su seviyesini ayarlamak elinizde. Üzerini örtecek kadar genellikle kafi geliyor.
- Bu yemeği soğanlı yapanlar da var. Ama pırasa da soğanlı bir bitki olduğundan ben kullanmadım.
- Bazıları 1 çay kaşığı şeker ilave ediyor. Havuç zaten tatlandırıyor, gerek yok.
- "Hayret, hiç kızmadınız!" diyenlere; Bugün kızmayacağım, kızmıyoruummmmm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder