Kabak-kalye |
Malzemeler
- 1 kg. kabak
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- Zeytinyağı
- Dereotu
Yapılışı
- Soğanları ve havuçları doğrayıp zeytinyağında 2 dk. kavurun.
- Sıcak su ve yıkanmış pirinçleri ilave edip 5 dk. daha pişirin.
- Doğranmış kabakları ve domatesleri ilave edip 10 dk. pişirin.
- Dereotunu üzerine serpip altını kapatın.
- Dilerseniz yoğurt ile servis edin.
- Şimdi diyeceksiniz ki kabakları nasıl doğrayalım. Efendim size kalmış, ister dörde bölün, ister küp yapın, isterseniz bütün atın. Ne fark edecek ki? Alt tarafı kabak! Gerçi üzeri de kabak ya!
- Pirinçleri neden erken atıyoruz diyenlere; eğer kabakla birlikte pişirirseniz pirinçler pişene kadar kabağınız püre oluyor efendim. Ne olur 5 dk. önce ocağa atsanız? Şöyle kabakları diri, kendi renginde ve tadında bıraksanız!
- Sarımsak sevmeyenlere iki çift lafım var. Bu şekilde pişirdiğiniz sarımsaklar asla koku yapmadığı gibi midenize de rahatsızlık vermez. Aksine faydasını görürsünüz.
- Bazılarınız "Hani bunun şekeri?" diyecek. Demeyin efendim. Bundan sonra yemeklere şeker, meker yok! Havuç zaten yemeği tatlandırıyor.
- Sulusunu sevmeyenler suyunu azaltabilir. Pirincini sevmeyenler(yani ben) ilave etmeyebilir.
- İkinci resim pazarda çekilmemiş olup, tencereye ilave edilen kabak kalyenin pişmeden önce çekilmiş son halidir.
- Siz yine de beni kötü bilin!
- Afiyetler olsun...
2 yorum:
''Bu şekilde pişirdiğiniz sarımsaklar asla koku yapmadığı gibi midenize de rahatsızlık vermez. Aksine faydasını görürsünüz.'' sarımsağı hangi aşamada katıyoruz yemeğe? (eda)
Eda Hanım,
Uyarınız için teşekkür. Sarımsakları yazmayı unutmuşum! Soğanları kavurduktan sonra sarımsakları yağda bir iki çevirip(an fazla 3-5 sn.) su ve pirinçleri ilave ediyoruz.
Teşekkürler dikkatiniz için.
Saygılarımla,
Yorum Gönder