25 Mayıs 2013 Cumartesi

Fırında Kaşarlı Biber

Print Friendly and PDF
Bugünkü tarifimizde yaz aylarında çokça tercih edilen taze yeşilbiber var. Ağır olur diye kızartmasından kaçanlar ve de peyniri sevenler için ideal bir tarif olacak. Biberleri peynir, kaşar vs. ile doldurup fırına vereceğiz. İster akşam yemeklerinde aperatif olarak ister kahvaltılarda doyurucu bir lezzet ile sunabilirsiniz.

Yeşilbiber kullanabileceğiniz gibi biber seçiminizi kırmızı dolmalık biberden yana da kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken husus; biberlerin çok küçük ya da çok büyük olmamasıdır. Orta boy ve marketlerde köy biberi diye satılanları kullanabilirsiniz.
Geçelim mi tarifimize artık!

Malzemeler
  • 8-10 adet orta boy yeşilbiber
  • 10 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pulbiber, karabiber


Yapılışı
  1. Biberleri karnıyarık üsulü yatay şekilde bıçakla içini acın.
  2. Saplarını koparmadan içindeki çekirdekleri temizleyin.
  3. Rendelenmiş kaşarı biberlerin içine doldurun.
  4. Bir tepsiye dizip 200 dereceye ayarlanmış fırına verin.
  5. Biberlerin görüntüsü resimdeki gibi olunca fırından alın ve servis yapın.


Siz Sormayabilirsiniz, Ama Sorulacak Sorular Var! Köşemiz
  • Dediğim gibi kaşar yerine beyaz peynir, lor da kullanabilirsiniz.
  • Seviyorsanız peynir karışımına maydanoz ilave edebilirsiniz.
  • Daha lezzetli olsun istiyorsanız biberlerin üzerine tereyağı sürebilirsiniz.
  • Biberleri fırından çıkardıktan en az 10 dk. sonra yemeye başlayın. Neden mi? İsterseniz bir deneyin ve sonucunu görü! Yandım Allah türküsünü ezberlemiş olursunuz.
  • Hadi afiyet olsun...




2 yorum:

Müjgan'ın Ev Hali dedi ki...

Ben de yapıcam, elinize sağlık, fırın diyorum da başka bişey demiyorum :)

Ayhan Demiral dedi ki...

Afiyet olsun Müjgan Hanım.