24 Haziran 2009 Çarşamba

BOL SEBZELİ HAFİF YAZ TÜRLÜSÜ

Print Friendly and PDF




















Mevsimlerden yaz. Sebzelerin mantar gibi çoğaldığı ve ucuzladığı bir zaman. Bunaltıcı sıcaklar başlamış. Evet! Tatil sendromlarınız başladı. Sonbahardan beri diyet yaptık. Yağlarımızı, göbeğimizi, bir de portakal pütürü selülitlerimizi yok etmek adına aç kaldık! Bikini giyeceğiz ya! Taşmasın, sağından, solundan. Diyetlerimiz de son peryoduna girmiş. O zaman sizlere hem serinletici, hem besleyici, hem hafif hem de pratik ve de portakal yüzeyi olmayıp, "ince armut" olmanıza destek olacak bronzlaştırıcı bir yemek tarifi benden. Çoğunuz biliyorsunuz zaten bu yemeği. Ama bir de benden dinleyin. Farkı, farkedeceksiniz.



Malzemeler



  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 200 gr. taze fasülye.
  • 1 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet taze tatlı yeşil biber
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet orta boy yemeklik patates
  • 1 orta boy beyaz soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ



  • Yapılışı
    1. Önce genişçe bir kapta 3 lt. soğuk suya yarım limon suyu sıkıp içinde 1 çorba kaşığı tuzu eritin.
    2. Patlıcanı alacalı soyup, dörde bölün. 3 cam uzunluğunda kesip hemen suya atın.

    3. Fasülye, havuç, patates ve biberleri uygun büyüklükte doğrayıp yine bu tuzlu suya atın.

    4. Tencereye yağı dökün ve piyazlık doğradığınız soğanları 2 dk. kısık ateşte posalayın.

    5. Peşine süzülmüş ve kurulanmış biberleri, kabuğu soyulmuş, kalınca doğranmış domatesleri ve havuçları atın. 1 dk. daha pişirin.

    6. Kaynamış 1 bardak su ilave edip fasülyeleri katın ve kapağını kapatarak 5 dk. daha pişirin.

    7. Sarımsakları ve patlıcanları ilave edin. 1 dk. pişsin.

    8. 2 bardak daha kaynamış su ilave ederken salçayı ilave edin.

    9. Kabakları ilave edin 2 dk. pişsin.

    10. En son patatesleri ilave edin.

    11. 15 dk. sonra türlünüz hazır.
    Siz Sormadan Ben Söyleyeyim
    • Tuzlu suda patlıcan ve patatesler kararmaz.
      Saydığım sıra ile sebzeleri tencereye koyun.
    • Kabak ve patatesler daha çabuk pişer.
    • Salçayı asla yağda kavurmayın.
    • Özellikle bir kaç saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edilirse: bu sıcaklarda öyle güzel gider ki!

    Hiç yorum yok: