21 Haziran 2009 Pazar

HİÇ BİLİNMEYEN KIRMIZI BİBER ÇORBASI-yeni

Print Friendly and PDF

Kremalı yada sütlü domates çorbasını biliyoruz ama "Kırmızı biberin çorbası mı olur?" diyeceksiniz. Olmaz! Ama Ayhan yaparsa, bal gibi olur. Bilmiyorum başka yapan oldu mu? İnternette bu tarifi bulamadım.
Domates çorbası ve üzerine rendelenmiş kaşar, kızarmış ekmek küpleri. Yeme de yanında yat! Çoğu zaman domates salçasından yapıyorsunuz değil mi bu çorbayı? Siz devam edin hazır salçadan çorba yapmaya. Ne kadar sağlıksız beslendiğinizin farkında mısınız? Asla hazır salçadan çorba yada yemek yapmayın. Hatta hazır salçayı evinize sokmayın. Mümkünse tam zamanı, tarifini verdiğim: "Ev Yapımı Dayanıklı Biber Salçası" yapmanızın. Zararlarını burada anlatacak değilim. Ev yapımı biber salçasının faydaları ve "Kırmızı biber suyunun yüz ve cilt güzelliğindeki mucizesinin" yanında şimdi sizlere; çok besleyici ve çocuklarınızın çok seveceği bir tarif vereceğim.

Malzemeler

  • 1 kg kırmızı taze biber. Dolmalık olanından.
  • 3-4 adet maydonoz dalı.
  • Taze nane yaprakları.
  • 1 çorba kaşığı tepeleme buğday unu.
  • Rendelenmiş kaşar.
  • Bir avuç küp şeklinde, kızarmış ve kurutulmuş ekmek.
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ.
  • Tuz




Hazırlanışı
  1. 1 kg. kırmızı biberin çekirdeklerini ayıklayıp, yıkayın.
  2. Üzerini örtecek kadar kaynar suda yarım saat haşlayın.
  3. Suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayıp mutfak robotundan geçirin.

  4. Tencerede unu, kokusu çıkana kadar, sürekli karıştırarak kavurun. En fazla 4 dk.
  5. Sıvı yağı ya da seviyorsanız tereyağını ilave edin.
  6. Topaklanmasına asla müsade etmeden karıştırın.
  7. 2 su bardağı kaynatılmış suyu azar azar ilave edin.
  8. 5 dk. kaynadıktan sonra robottan geçirdiğiniz biberleri ilave edin.
  9. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Dikkatli olun! Pörtleyebilir! Yani yanardağ krateri gibi delikler açılır buhar çıkmaya başlar. Üzerinize sıçrayabilir.
  10. Taze nane yapraklarını ve maydanozları, sapları tencere dışında kacak şekilde koyun.
  11. 5 dk. kısık ateşte pişirdikten sonra 1 çay bardağı süt yada krema ilave edin.
  12. 5 dk. daha pişirin.
  13. Kıvam arzusuna göre, süt yada su ekleyip 5 dk. daha pişirebilirsiniz.
  14. Piştikten sonra maydanozları tencereden çıkarın.
  15. Tabaklara servis yapıp üzerine kaşar ve kızarmış ekmek ilave edin.

Siz Sormadan Ben Söyleyeyim

  • Sizin için aynı anda 4 adet yazıyı birbirleri ile ilişkilendirmeye çalışıyorum. Deli olacam yaa!
  • Umarım bu tarifleri denersiniz. Çünki hepsi doğal ve severekten, yürekten!
  • Bari, bir yorum yapın daa!

3 yorum:

zayit dedi ki...

kimyon koyalım yada çemen tozu bıberin çiğ salça kokusunu biraz düşürelim

ayhan dedi ki...

Merhaba,

Tamamen taze biberden yaptığım bu çorba içine sizin dediğiniz gibi azıcık kimyon ya da baharat koymak sanırsam lezzetini artıracaktır. Bir daha ki sefere sizin dediklerinizi uygulayacağım. Sevgilerimle,

İbrahim Akın dedi ki...

işlem basamaklarını anlamadım ben süzülen sulara ne oluyor 4 kg biberden su çıkarmak derken ezerek mi yoksa süzülen sudan mı bahsediliyor açık tarif ederseniz iyi olur