15 Haziran 2009 Pazartesi

YUMURTALI PAZI (PEZİK) KAVURMASI

Print Friendly and PDF
Mevsim yaz. Sıcaklar artmaya başladı. Bu sıralar hafif şeyler yemek lazım. Sebze ve meyveye ağırlık verilmeli. Aklıma yöresel ve çok pratik bir tarif geldi. "Yumurtalı pazı kavurması." Yanında bir de çoban salatası varsa; mükemmel bir lezzet. Malzemesi o kadar az ve hazırlama süresi o kadar kısa ki; Bu yemeği yapmamak için hiç bir bahaneniz yok.





Malzemeler

  • 1/2 kg pazı
  • 1 orta boy soğan
  • Porsiyon başına yumurta
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı
  1. Yıkanmış pazıların yaprak ve sap kısımlarını ayırın.
  2. Sap kısımlarını 1 cm boyunda yapraklarını da daha kalınca doğrayın.
  3. Derin bir tencereye önce saplarını koyun. Üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin.
  4. Kısık ateşte ve ağzı kapalı şekilde 5 dk. kaynatın.
  5. Yaprakları ilave edip 8-10 dk. daha haşlayın.
  6. Suyunu çekerse azıcık su ilave edebilirsiniz.
  7. Bir çatal yardımıyla sapları kontrol edin. Bastırınca azıcık ezilmeli.
  8. Tam haşlanmamış ama suyunu çekmiş karışımı süzgece alın.
  9. Geniş bir tavada soğanları 2 dk. kavurun.
  10. Sonra haşlanmış pazıyı tavaya ilave edip, sarımsakları katın.
  11. 3 dk. kavurduktan sonra yuvalar açarak yumurtaları dağıtmadan kırın.
  12. Arzuya göre tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ilave edip üzerini bir kapakla örtün.
  13. Yumurtalar pişince yemeğiniz hazır.
Siz Sormadan Ben Söyleyeyim
  • Yapraklar daha çabuk haşlandığından sapları daha önce koydum.
  • Sarımsaklar yağda kavrulmaz. Tadı kötü olur.
  • Haşlama metodunu buharla veya kaynarsuda haşlayarak yapabilirsiniz. Ancak besin değeri azalır.
  • Tuzu en son koyarsanız pazının yeşil rengini korumuş olursunuz.
  • Yukarıdaki resime baktıktan sonra ağzınız sulanmadı ve bu tarifi denemeyip hala bu yazıyı okuyorsanız, bir şey demiyorum size. Gidin dışarıdan pizza söyleyin!

Hiç yorum yok: