20 Ağustos 2009 Perşembe

Salçadan Değil Domatesten Domates Çorbası

Print Friendly and PDF
Domates çorbası genelde çok sevilir. Hele de kaşarlı, kremalı ve de kızarmış ekmek ile. Ama hanımlarımız nedense bu çorbayı salçadan yapıyor. tariflere bakıyorum hep domates salçası ve hazır krema kullanmışlar. Ben size gerçek domatesten hakiki ve doğal domates çorbasının tarifini veriyorum.

-->

Malzemeler

  • 1 kg. organik domates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tepeleme buğday unu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ ya da 1 kaşık tereyağ
  • Rendelenmiş kaşar
  • Kızarmış ekmek parçaları
  • 1 tutam maydanoz


Yapılışı

  1. Domatesleri kabuklarını soyun ve mümkünse çekirdeklerini çıkarın.
  2. Bir kapta domatesleri blender ya da robottan geçirin.
  3. Tencerede unu kokusu çıkana kadar kavurun ve yağı ilave edin. Topaklaşmasın!
  4. Parçalanmış domatesleri tencereye ilave edin ve kısık ateşte 15 dk. pişirin.
  5. Sonra sütü ilave edip 5 dk. daha pişirin.
  6. Üzerini rendelenmiş kaşar, kızarmış ekmek ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.


Zahmet Edip Sormayın! Benim Size Sorularım Var!

  • Domates çorbası diye neden salçadan çorba yapıyorsunuz?
  • Madem yapıyorsunuz! O zaman adına neden "salça çorbası" demiyorsunuz?
  • Neyse affettim bu sefer! Domatesleri sıcak suda 5 dk. bekletirseniz kolayca kabuğunu soyabilirsiniz.
  • Hazır krema vs. asla kullanmayın!

2 yorum:

Avcı dedi ki...

Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Begonya Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.

Esra dedi ki...

Ramazanda enfes olur.Ellerinize sağlık...