10 Eylül 2009 Perşembe

Tereyağı Soslu Süzme Mercimek

Print Friendly and PDF Bakliyat çorbalarına nedense un katarlar, yoğun olması için. Zaten mercimek gibi bakliyatlar içinde bu tadı barındırıyor. Niye bu ısrar? Bunu bir türlü anlayamıyorum. Yapılması kolay, unsuz ve sadece mercimek tadı alacağınız bu çorbanın tarifi şöyle.





Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • ½ çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • ½ kıyılmış taze nane ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 7-8 su bardağı kaynamış su
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber


Yapılışı

  1. Soğanları ince doğrayıp sıvıyağda 4 dk. kavurun.
  2. Yıkanmış mercimekleri, maydanoz, nane ve suyu ilave edip 20 dk. pişirin.
  3. Çorbayı blender’den geçirdikten sonra 5 dk. daha kaynatın.
  4. Sos olarak tereyağında eritilmiş salça ya da pul biber- nane karışımını üzerine ilave edip servis yapın.
  5. Limon sıkmayı unutmayın!


Hiç Soru Sormayın! Cevap Vermem!

  • Hele çorbaya un katacaksanız hiç cevap vermem. Bilesiniz.

2 yorum:

aslıhan dedi ki...

denedim muhteşem bir çorba oldu bundan sonra mercimek çorbasona un katmam meğer ne gereksizmiş...

Ayhan Demiral dedi ki...

Aslıhan Hanım,

Beğeniniz için teşekkürler. Afiyetler olsun.