14 Aralık 2009 Pazartesi

Yeşil Domates Tuzlusu Kavurması

Print Friendly and PDF

Yeşil domates turşusunu biliyorsunuzdur. Hatta bazıları bu turşuyu çok sever. Ama bir de yeşil domatesin tuzlusu vardır. Üzerine tuz dökülüp yenmesinden bahsetmiyorum. Tazeyken tuzlayıp kışın tadına varmak için. Şimdi sizlere yeşil domates tuzlusunu kışın nasıl değerlendireceğinizi anlatacağım. Yeşil domatesin tuzlanması için bu tarifime bakın.


Malzemeler
  • Keyfinize göre yeşil domates tuzlusu
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ ya da 1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı

  1. Tuzlu domatesi en az 6 saat suda bekleterek tuzunu çıkarıp süzün.
  2. Piyazlık ve kalın doğradığınız soğanları yağda 3 dk. posalayın.
  3. Domatesleri elinizle sıkarak soğanlara ilave edin.
  4. Ağzı açık şekilde, ara-sıra karıştırarak 10 dk. pişirin.
  5. Üzerine karabiber ya da biber sos ekleyerek servis edin.

Sormak İçin Ne olur Kıvranmayın! Anlatacağım. Başka Seçenek Bırakmıyorsunuz ki?

  • Arzunuza göre 1-2 diş sarımsak ilave edebilirsiniz.
  • Kavurduktan sonra üzerine 1-2 yumurta kırarsanız bambaşka bir tat elde edersiniz.
  • "Domatesin nasıl tuzlayacağız?" diyorsanız, azıcık sabredin yaa! Madem annenizden öğrenemediniz, bari ben kıyak yapayım size.
  • Neme lazım, siz "Eski garılar" dediğimiz o yüce, o kutsal analarımızdan geleneksel tarifleri öğrenmeyip pizza, hamburger peşinde koşun, ben se size unutulan lezzetleri bedavadan öğreteyim. Böyle iyi değil mi?
  • Neyse. Daha kızmamışken, kızdırmayın beni de afiyetle yiyin. Belki aklınızda bir şey kalır.



Hiç yorum yok: