24 Ağustos 2009 Pazartesi

Havuçlu Kekikli Bezelye

Print Friendly and PDF
İftar vaktinde sizi şişirmeyen, taşırmayan bir sebze yemeği istiyorsanız, bu yemek tam size göre. Hazırlama ve pişirme zamanındaki kolaylık ve kısalık bu yemeği daha da cazip hale getiriyor.



Malzemeler

  • 1 su bardağı iç bezelye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy domates
  • 1/2 çay vardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 4 bardak kaynamış su
  • Tuz

Yapılışı

  1. İnce doğranmış soğan, domates ve havuçları sıvıyağda 5 dk. posalayın
  2. Salçayı, bezelyeleri, sarımsağı ve suyu ilave edip 5 dk. daha pişirin.
  3. Küp doğranmış patatesleri ve kekiği katıp 10-15 dk. daha pişirin.
  4. Bitti. Bakmayın tuhaf tuhaf! Afiyet olsun.


Haydi Sorun, Kızmayacağım

  • Patatesleri neden 5 dk. sonra kattığımızı soran varsa şiddetle Türkiye'yi terketsin.
  • Sadece bu yemeğe değil her yemeğe mutlaka 1 diş sarımsak katın. Merak etmeyin kokmazsınız.
  • Bakın daha öncede söyledim. Salçayı -hele hele dışarıdan aldığınız salçayı- asla yağda kavurmayın. Asla! Soğan vs. kavurduktan sonra sıcak suda eritip suyla beraber yemeğe katın. Zaten pişmiş, kavrulmuş, yanmış salçayı yağda bir kez daha neden bronzlaştırmak istiyorsunuz ki? Tatile mi çıkamadınız?
  • Tuzu ne zaman katacağız diye soran yoktur umarım.
  • Bezelyeler taze olmalı. Aksi takdirde dondurulmuş ya da konserve olabilir.
  • Konserve bezelye ise bu sefer patatesleri önce katıp pişirme süresini 5 dk. azaltın.
  • Yok, "Ben içinde havuç, patates, bezelye olan hazır garnitürden yapacağım" diyorsanız, bu tarif size göre değil. Başka mutfağa!


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harikasın yaa..dobraligina bayildim;-)♡