27 Temmuz 2009 Pazartesi

Yoğurtlu, Fesleğenli, Taze Fasülye

Print Friendly and PDF
Yaz aylarının değişmez sebzesi taze fasülyeyi bu sefer sarımsaklı yoğurt ile akraba yapıyorum. Soğuk ve sarımsaklı yoğurtlu sebzeleri sevenler bu tarife bayılacak. İlk defa denedim. Tarifini de bir yerden okumadım. Sadece aklıma geldi. Bakalım beğenecek misiniz?


Malzemeler

  • 1 kg. taze fasülye
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı bira
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 kg. yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz

Yapılışı

  1. Fasülyeleri ayıklayın ve 7-8 cm uzunluğunda doğrayın ve 30 dk. haşlayıp süzün.
  2. Bir kapta yumurta ve birayı çırpıp içine karabiber, fesleğen, un ve fasülyeleri katıp karıştırak bulamaç halin e getirin.
  3. Bu karışımı kızdırılmış yağda kızartın ve kağıt havlu yardımıyla fazla yağlarını alın.
  4. Dövülmüş sarımsak ve tuz kattığınız yoğurtla birlikte üzerini kırmızı pul biber ile süsleyerek servis yapın.

İsterseniz Sormayın? Söylemem ki!
  • Haşladığınız fasülyenin suyunu dökmeyin. Makarnalarda ve çorbalarda kullanın.
  • Yuğurtsuz da yiyebilirsiniz. Üzerine doğranmış domates katıp azıcık limon suyu ilavesi ile deneyebilirsiniz.
  • Şimdi taze fasülye zamanı. Alın bolca ve konservesini yapın, dondurun ya da fırında kurutun ki kış aylarında taze fasülyenin tadını çıkarın.

Hiç yorum yok: