8 Temmuz 2009 Çarşamba

Domates Soslu Isırgan Salatası

Print Friendly and PDF
"Isırgan otu yemeği" tarifinden sonra şimdi de serin serin yiyebileceğiniz "domates soslu zeytinyağlı ısırgan salatasının" tarifini veriyorum.


Malzemeler
  • 250 gr. ısırgan otu
  • 2 orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çorba kaşı üzüm sirkesi
  • 1/2 fincan sızma zeytinyağı
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet ameliyat eldiveni
Yapılışı
  1. Isırganın yaprakları yakıcı olduğundan eldiven kullanarak yapraklarını ayıklayın.
  2. Yeteri kadar kaynar suda yaprakları 10-15 dk. haşlayın. Kaşıkla eziliyorsa pişmiş demektir.
  3. Süzgece dökün, üzerine kaşıkla bastırarak suyunu süzün ve tabağa alın.
  4. Ayrı bir kapta rendelenmiş domateslere, ince doğranmış soğanı ve sarımsakları, yağ, sirke, tuz ve limon suyunu katın.
  5. Bu karışımı ısırganın üzerine dökerek, maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
  6. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: