"Isırgan otu yemeği" tarifinden sonra şimdi de serin serin yiyebileceğiniz "domates soslu zeytinyağlı ısırgan salatasının" tarifini veriyorum.
Malzemeler
- 250 gr. ısırgan otu
- 2 orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1/2 limon suyu
- 1 çorba kaşı üzüm sirkesi
- 1/2 fincan sızma zeytinyağı
- 1 tutam maydonoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam tuz
- 1 adet ameliyat eldiveni
- Isırganın yaprakları yakıcı olduğundan eldiven kullanarak yapraklarını ayıklayın.
- Yeteri kadar kaynar suda yaprakları 10-15 dk. haşlayın. Kaşıkla eziliyorsa pişmiş demektir.
- Süzgece dökün, üzerine kaşıkla bastırarak suyunu süzün ve tabağa alın.
- Ayrı bir kapta rendelenmiş domateslere, ince doğranmış soğanı ve sarımsakları, yağ, sirke, tuz ve limon suyunu katın.
- Bu karışımı ısırganın üzerine dökerek, maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder