16 Temmuz 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Börülce

Print Friendly and PDF
Bu aralar taktım zeytinyağlı yemeklere. Yapıyorum, soğutuyorum ve yiyorum. Hem sağlıklı hem hafif olduğundan dolayı bu sıcaklarda yenilebilecek en güzel yemek zeytinyağlı yemeklerdir. İsteyen varsa kaburga dolma ya da işkembe, kelle-paça tarifi verebilirim. Gelelim "zeytinyağlı taze börülcenin" nazıl yapılacağına.



Malzemeler

  • 1/2 kg. taze börülce
  • 1 orta boy soğan
  • 1 domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Taze limon suyu
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Yapılışı


  1. Börülceleri ayıklayıp, yıkayıp 3-4 cm uzunuğunda kesin.
  2. Yağda doğranmış soğan ve domatesleri 2 dk. posalayın.
  3. Börülceleri ve sarımsakları ilave edin.
  4. Salçayı eritmiş olduğunuz 3 bardak kaynar suyu ilave edin.
  5. Yaklaşık 40 dk. pişirip, soğuttuktan sonra istediğinmiz kadar limon suyu ilave edip yiyin.

Bir de Sormasanız Olmaz


  • Domateslerin kabuğunu soymanız gerektiğini söylemeyeceğim.
  • Tuzu daima pişmesine bir kaç dk. kala katın.
  • Bazı börülceler sert olabilir. Satın alırken yumuşak ama diri rengini kaybetmemiş olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok: