Malzemeler
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 lt. süt (5 su bardağı)
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kasığı tepeleme pirinç unu
- 1,5 bardak şeker
- Toz tarçın
- Pirinçleri bol suda yıkayın ve 3 bardağı suda suyu çekene kadar haşlayın.
- Sütü ilave edin ve sadece 1 kez karıştırak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra az suda eritilmiş pirinç ununu azar azar ilave edin.
- Şekeri ilave edip 5 dk. daha pişirin.
- Sıcakken kaselere bölün ve üzerini tarçın ile süsleyin.
- Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
- 1-2 saat sonra servise hazırdır.
Ben Bir Soracaktım Diyenlere
- Şekeri damak zevkinize göre artırabilirsiniz.
- Üzerine arzunuza göre dondurma, kaymak, kıyılmış fındık ilave edebilirsiniz.
- Çikolata seviyorsanız kaselere böldüğünüz sütlacın içine sıcakken çikolata parçaları koyabilirsiniz.
- Fırın sütlacı seviyorsanız, sütlacı dayanıklı cam ya da toprak kaselere boşaltın. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırının en üst kısmına kaseleri dizin. Hemen kuruyup, kabarıp taşmaması için fırının alt tepsisine 1-2 barda su koyun ki buhar yapsın.20-30 dk. sonra üzeri kızarınca fırından alın. Gerisini sormayın! Elinizi yakmadan kaseleri alın, soğutun...
4 yorum:
icinde pirinc unu var bence bozmus tarifi
Merhaba,
Pirinç unu katmadan da sütlaç yapılabilir. Kıvamlı olsun diye pirinç unu katıyorum. Bazen de pirinç unu kullanmıyorum.
Saygılarımla,
tarif için tşk....ben az vanılyada katıyorum ;)
tarif için tşk.....ben vanılyada katıyorum ;)
Yorum Gönder