3 Temmuz 2009 Cuma

PİRİNÇ PİLAVINI TUTTURAMIYORUM DİYENLERE!

Print Friendly and PDF

Her zaman tartışılan ve her kadının çok iyi yaptığını iddia ettiği ama çoğu zaman beceremediği ve bunun sonucunda sürekli bahane ürettiği bir yemektir, pirinç pilavı. Pilav kıvamında olunca havasını atan hanımefendilerimiz, pilav sulu ve çamur gibi olunca "Ayol! Pirinç fazla artıyormuş, Osmancıkmış, Tosyaymış, Jasminmiş, kırıkmış vs." bahaneler ile kendi beceriksizliklerini ortaya koyuyorlar. İşi bilene baldo, kırık-mırık farketmez. Şimdi sizlere tam kıvavımda tane, tane ve tel, tel dökülen gerçek pirinç pilavının tarifini veriyorum. Bundan böyle pilav için bahane üretmeye ihtiyacınız olmayacak. Ayrıca pilav ile ilgili şu yazıyı mutlaka okumalısınız. "Sahte Pilav! Google’dan Açıklama Bekileniyor"



Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. Pirinçleri bol suda yıkayın ve soğuk suda 2 dk. bekletin. Sonra süzün.
  2. Tencereye sıvıyağı ilave edip pirinçleri 4 dk. tahta kaşıkla kavurun.
  3. Su, tereyağı ve tuzu ilave edip sadece 1 kez karıştırarak en kısık ateşte 10 dk. pişirin.
  4. Piştikten sonra kapak altına kağıt havlu koyup bir battaniyeye sararak 15 dk. demlendirin.
  5. Tane tane pilavınız hazır.

Yine Soracaksınız, Ben Bilmez miyim? Pilavın sırları

  • Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız bekleme suyuna 2 çorba kaşığı limon suyu katın.
  • Kavrulan pirinçlere su ve tuz ilave ettikten sonra sadece 1 kez karıştırın. Fazla karıştırsanız pirinçlerin içindeki nişastayı ortaya çıkacak ve sizin için mama şeklinde lapa lapa bir pilav oluşacaktır.
  • Kağıt havlu pilav içerisindeki buharı emecektir.
  • Tencerenin kapağını asla açmayın, suyunu çekti mi diye çatal-bıçak batırmayın!
  • Peki pilavın piştiğini nasıl anlayacağız diye soruyorsanız, ocağı kapatın ve tencereyi dinleyin. O size cevap verecektir. "Çıtır-çıt-cıtırt" sesi duyursanız pilavınız pişmiş demektir.
  • Battaniye niye mi sarıyoruz? Pilav üşümesin diye değil tabiki. Isısını koruması ve dane dane olması için.

3 yorum:

Anonim dedi ki...

allah razı olsun gardeş saol

Anonim dedi ki...

gardaşım sağ olasın yarın yapacakım işala güzel olur yerim afiyetle 1 tencere yabcam

Unknown dedi ki...

Eyvallah