3 Temmuz 2009 Cuma

TARİFİ KOLAY ZEYTİNYAĞLI DENİZ BÖRÜLCESİ

Print Friendly and PDF























Ege halkının çok iyi bildiği ve diğer bölgelerde pek bilinmeyen deniz börülcesini anlatacağım sizlere. Denize yakın yerlerde gel-git nedeniyle yarı deniz suyunda yarı suzuz yetişen bu şifalı bitkinin, yaşlanmayı önlemekten guatr tedavasine kadar bir sürü faydası var. Şu an deniz börülcesi zamanı. Geç kalmadan bu şifa dolu sebzeyi mutfağınıza alın.



Malzemeler

  • 250 gr. deniz börülcesi

  • 1 orta boy domates rendesi

  • 4 diş sarımsak

  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı

  • 1/2 taze limon suyu

Yapılışı

  1. Deniz börülceleri ayıklayın. sap kısmında sert kısımları bıçakla temizleyin.

  2. Kaynar suda 10-15 dk. haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın.

  3. Resimde gösterildiği gibi elinizle kılçığından sıyırın.

  4. Sıyırdığınız börülceleri süzgece alın. Yarım saat bekletin.

  5. Tabağa alın ve üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.

  6. En son üzerine sızma zeytinyağını gezdirin.

  7. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Kesin Yine Soracaksınız
  • Börülceyi kılçıklarından ayırmadan pişirmeyin.İçinde sanki "şemsiye teli gibi kılçık" var.

  • Börülceler haşlanırken bir çatal ile kontrol edin. Eziliyorsa pişmiş demektir.

  • Soğuduktan sonra bir elinizle kök kısmından tutun ve diğer elinizin baş ve işaret parmağınınız kullanarak yavaşca sıyırın.

  • Biraz zahmetli ama yerken bana dua edeceksiniz.

  • Sakın sarımsaksız denemeyin!

  • Asla ve asla baharat, pul biber, nane vs koymayın.

  • Tadı hem ekşimsi hem tatlı hem de tuzludur. Öyle bir şey işte. Sakın tuz koymayın.

  • Daha soracak olduğununuz bir şey var mı? Yeterince izahat yapmadık mı?

Hiç yorum yok: