14 Temmuz 2009 Salı

Domatesli ve Taze Biber Salçalı Pilav

Print Friendly and PDF
Şimdi size ev yapımı biber salçalı ve domatesli pilav tarifini veriyorum.



Malzemeler

  • 1 bardak baldo pirinç
  • 2 adet orta boy domataes
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 bardak kaynar su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ.Ya da 1 kaşık tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı
  1. Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün.

  2. Yağda pirinçeri 5 dk kavurun.

  3. 1 bardak suda salçayı eritin ve tencereye ilave edin.

  4. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domateslerleri ve tuzu ekleyin.

  5. Kısık ateşte 15 dk. pişirin.

  6. Çıtırtı sesi duyuyorsanız pilav hazır demektir.

  7. Battaniye sarıp 15-20 dk. demlendirin.

Sorun Bakalım Niye Diye
  • Pilavın ölçüsü 1 ölçü pirinç, 1,5 ölçü sudur. Ancak domates kattığımızdan dolayı su miktarını azalttık.

  • Su ilave ettikten sonra sadece 1 kez karıştırın. Yoksa pilav lapa olur.

  • Pilavı tereyağı ile yaparsanız daha leziz olur.

1 yorum:

pilav tarifleri dedi ki...

gerçekten fevkalade görünüyor... inanıyorum ki tadı da öyledir.
bu da benim sebzeli pilav tarifim :)
incelerseniz çok sevinirim.