Şimdi size ev yapımı biber salçalı ve domatesli pilav tarifini veriyorum.
Malzemeler
- 1 bardak baldo pirinç
- 2 adet orta boy domataes
- 1 kaşık biber salçası
- 1 bardak kaynar su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ.Ya da 1 kaşık tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün.
- Yağda pirinçeri 5 dk kavurun.
- 1 bardak suda salçayı eritin ve tencereye ilave edin.
- Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domateslerleri ve tuzu ekleyin.
- Kısık ateşte 15 dk. pişirin.
- Çıtırtı sesi duyuyorsanız pilav hazır demektir.
- Battaniye sarıp 15-20 dk. demlendirin.
Sorun Bakalım Niye Diye
- Pilavın ölçüsü 1 ölçü pirinç, 1,5 ölçü sudur. Ancak domates kattığımızdan dolayı su miktarını azalttık.
- Su ilave ettikten sonra sadece 1 kez karıştırın. Yoksa pilav lapa olur.
- Pilavı tereyağı ile yaparsanız daha leziz olur.
1 yorum:
gerçekten fevkalade görünüyor... inanıyorum ki tadı da öyledir.
bu da benim sebzeli pilav tarifim :)
incelerseniz çok sevinirim.
Yorum Gönder