25 Temmuz 2009 Cumartesi

Ekşimsi Yemek Sevenlere: Dikenucu

Print Friendly and PDF
Dikenucu yada merevcen denilen bu şifalı bitkinin yumurtalı kavurma tarifini vermiştim. Şimdi yemeğini yapmaya karar verdim. Zannedersem ilk ben yapmış olacağım. Çünki hiçbir yerde tarifine rastlamadım. Güç veren, cinsel isteksizliği ortadan kaldıran bu şifalı bitkinin öyle mayhoş ve ekşimsi tadı var ki; insanı cezbediyor! Bu yemeği sarımsaklı yoğurt ile de deneyebilirsiniz. Muhteşem bir tadı var.


Malzemeler
  • 1/2 kg dikenucu
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 bardak kaynar su
  • Tuz

Yapılışı
  1. Dikenucunu temizleyin, saplarını ve kalın yerlerini atın.
  2. Yumuşak ve ince kısımlarını doğrayıp yıkayın.
  3. İnce doğranmış soğanı yağda 2 dk. posalayın.
  4. Domatesi, salçayı, yıkanmış pirinçleri, suyu ilave edin.
  5. Peşine dikenuçlarını ve 1 çay kaşığı limon suyunu koyup, 25 dk. pişirin.

Haydi Sor Sor!
  • Dikenuçlarının şekilde görüldüğü gibi ince uçlarını kullanın.
  • Daha az suyla pişirip, sarımsaklı yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.

3 yorum:

hepgencim dedi ki...

İlk Trabzon a gidişimde mutlaka deneyeceğim,

Teşekkürler

delal dedi ki...

annemin mahalli söyleyişiyle meluncan:) çok severiz dikenucunu.bu şekli yanında haşlayıp yumurtayla da pişiririz.ekşimsi tadı başkadır.

Ayhan Demiral dedi ki...

Zamanı gelse de toplayıp yesek. Bu bitkinin insanı cezbeden muazzam bir tadı var. Turşusu da oluyormuş. Deneyeceğim. Sevgilerimle, Ayhan